Голова Одеської ОВА Олег Кіпер обрав своїм прессекретарем співвласницю проросійських медіаактивів

Колтак також відвідувала зустрічі Віктора Медведчука, Юрія Бойка та Дмитра Медведєва у Москві у 2019 році
Голова Одеської ОВА Олег Кіпер обрав своїм прессекретарем співвласницю проросійських медіаактивів
Юлія Колтак
16 Червня 2024, 13:29
читать на русском

Голова Одеської обласної військової адміністрації Олег Кіпер обрав на посаду свого прессекретаря Юлію Колтак, яка була співвласницею проросійського медіахолдингу та брала участь у зустрічах з проросійськими політиками.

Про це повідомила одеська журналістка Ольга Левчук, пишуть 368.media і Telegram-канал "Сніданок Химери".

Юлія Колтак - співвласниця підсанкційного ТОВ «Медіахолдінг новини», до якого входять канали "NewsOne", "ZIK", "112 Україна", "Перший незалежний" та "UkrLive". Вона працювала ведучою на цих каналах.

Колтак також відвідувала зустрічі Віктора Медведчука, Юрія Бойка та Дмитра Медведєва у Москві у 2019 році, а також працювала на Анатолія Шарія та публічно критикувала президента Володимира Зеленського.

Юлія Колтак

Юлія Колтак

Це призначення викликає занепокоєння, оскільки Олег Кіпер є близьким до керівника Офісу президента Андрія Єрмака та відіграє важливу роль у забезпеченні безпеки регіону, який є ключовим для експорту зерна з України.

Критики побоюються, що така близькість до проросійських медійників може вплинути на національну безпеку та інформаційну політику регіону. Наразі невідомо, як управління СБУ в Одеській області допустило Юлію Колтак до виконання обов'язків прессекретаря голови ОВА.

Одеська журналістка також з'ясувала, що Колтак після початку гібридної війни вивчала російську філологію. Вона поширювала наративи російської пропаганди у числених передачах. Колтак працювала разом з Діаною Панченко, котру розшукує Служба безпеки України.

Юлія Колтак

Юлія Колтак

Раніше ми розповідали, що голова Одеської ОВА Олег Кіпер у серпні 2023 року видав наказ про посилення митного контролю в регіоні, який водив особливі правила для вивезення агропродукції на експорт з Одещини. По суті, на території регіону ввели окремі митні правила - не такі, як на всій іншій території України.

Читайте також

1