Голова правління "Укрзалізниці" Камишін іде у відставку

Він буде керівником офісу з євроінтеграції "Укрзалізниці" в Європі
Головне
Голова правління "Укрзалізниці" Камишін іде у відставку
27 Лютого 2023, 20:37
читать на русском

Голова правління АТ "Українська залізниця" Олександр Камишін вирішив піти у відставку. Згодом він обійме посаду керівника офісу з євроінтеграції "Укрзалізниці" в Європі.

Про це сам Камишін написав у Telegram.

За словами Камишіна, це рішення було ухвалене разом із віцепрем’єр-міністром з відновлення України Олександром Кубраковим.

"Залишаю позицію зі спокійним серцем. Компанія працює чітко і злагоджено. Залишається залізна команда. Тому впевнений, що в компанії і далі все буде добре. Вдячний президенту Зеленському і віце-прем’єру Кубракову за високу оцінку моєї роботи на позиції. Вдячний найкращій в країні залізній команді, залізничникам – справжнім залізним людям, та всім, з ким пересікались по роботі. Напишу про це окремо ще. З гордістю продовжу носити звання одного із залізних людей", – написав він.

Як відомо, Олександр Камишін був виконуючи обов'язки очільника АТ "Укрзалізниця" з серпня 2021 року. У квітні 2022-го він став повноправним керівником національного перевізника.

До приходу в "Українську залізницю" Камишін, зокрема, працював аудитором, генеральним директором підприємства KMZ Industries, менеджером з інвестицій групи SCM. Також він виступав співзасновником групи операційних агрокомпаній Grano Group, інвестиційного фонду AgTech Farm для фінансування стартапів з агротехнологій, компанії Fortior Capital.

У 2021 році управлінець також обіймав посаду радника тодішнього міністра інфраструктури Олександра Кубракова.

Нагадаємо, за словами Камишіна, протягом року інтернет від Starlink з’явиться у всіх поїздах "Інтерсіті+". Федоров також повідомив, що команда Міністерства цифрової трансформації вже передала "Укрзалізниці" 450 терміналів Starlink. Наступного місяця буде доставлено ще одну партію.