До кінця 2023 року всі потяги "Інтерсіті+" перейдуть на інтернет від Starlink (відео)

Технологію успішно протестували на одному з напрямків
До кінця 2023 року всі потяги "Інтерсіті+" перейдуть на інтернет від Starlink (відео)
Укрзалізниця, потяг (фото: УНІАН)
18 Січня 2023, 14:21
читать на русском

Протягом року всі поїзди "Укрзалізниці" "Інтерсіті+" перейдуть на інтернет від Starlink.

Про це повідомила пресслужба Укрзалізниці.

В "Укрзалізниці" успішно завершили тестування вайфай на базі технології Starlink в поїзді "Інтерсіті" та підбили підсумки. Зазначається, що віцепрем'єр-міністр – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров та голова правління "Укрзалізниці" Олександр Камишін протестували, як працює інтернет на "Старлінках" під час подорожі.

"Обладнали "Старлінками" один поїзд "Інтерсіті" і катали його на різних маршрутах більш ніж 100 днів. Результати тестування: доступність на маршруті 97%; швидкість до 100 Мбіт/с", - йдеться в повідомленні.

За словами Камишіна, протягом року інтернет від Starlink з’явиться у всіх поїздах "Інтерсіті+". Федоров також повідомив, що команда Міністерства цифрової трансформації вже передала "Укрзалізниці" 450 терміналів Starlink. Наступного місяця буде доставлено ще одну партію.

Нагадаємо, Кабінет міністрів працює над тим, щоб забезпечити кожен пункт незламності станцією Starlink.

Тим часом Ілон Маск підняв плату за Starlink для України. Починаючи з 29 грудня, вона складатиме $75 замість $60. Йдеться про плату для звичайних абонентів, тоді як комплекси супутникового інтернету для ЗСУ мають працювати безкоштовно, принаймні, так обіцяв Ілон Маск після невдалої спроби перекласти фінансування послуги Starlink для української армії на Пентагон.

Про те, скільки коштує інтернет від Starlink та як до нього підключитися, можна прочитати тут.

Читайте також