Голові Тернопільської облради Головку не продовжили запобіжний захід у справі про хабар

Відтак з підозрюваного знімуть електронний браслет
Важливо
Голові Тернопільської облради Головку не продовжили запобіжний захід у справі про хабар
Михайло Головко
26 Жовтня 2023, 14:35
читать на русском

Вищий антикорупційний суд не зміг продовжити термін дії обов'язків для підозрюваного в отриманні хабаря голови Тернопільської облради Михайла Головка, зокрема обов'язок носити електронний браслет.

Про це пише видання Страна.

Таким чином, Головко більше не має жодних додаткових обмежень, які діяли для нього протягом останніх п'яти місяців. Однак щодо нього, як і раніше, діє запобіжний захід у вигляді застави, яку він уже вніс і вийшов на волю.

Нагадаємо, 26 червня НАБУ затримало голову Тернопільської облради Михайла Головка. Він та заступники голови Тернопільської ОВА Ігор Гайдук та Ігор Дем'янчук вимагали хабаря у бізнесмена-волонтера. За версією слідства, Головко вимагав у Ярмоленка відкат майже 2 млн грн за те, що облрада підпише акти виконаних робіт на ремонт однієї з вулиць у райцентрі.

Головку обрали запобіжний захід у вигляді взяття під варту з альтернативою внесення застави. Але вже 29 червня Головка випустили із СІЗО після внесення застави у розмірі 800 тисяч гривень. 3 липня Головко повернувся на роботу.

6 липня прокурор САП подав до Вищого антикорупційного суду клопотання про усунення Головка з посади. Проте Головка не лише не усунули, а й повернули кошти, бо вони нібито не стосуються кримінальної справи.

Читайте також