Головком Сирський анонсував нові кадрові рішення у ЗСУ

Окремих комбригів на східному напрямку замінять через погане володіння обстановкою на полі бою
Головне
Головком Сирський анонсував нові кадрові рішення у ЗСУ
2 Березня 2024, 11:38
читать на русском

Наразі ситуація на фронті у війні з РФ залишається складною, але контрольованою. Крім того, до окремих бригад на сході, де є проблеми з підготовкою штабу, були відправлені групи фахівців для передавання досвіду та надання допомоги.

Про це заявив головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський.

"Продовжую працювати на Східному фронті. Протягом трьох днів цілком стало зрозуміло, чому у разі однакових показників укомплектування особовим складом, озброєнням та військовою технікою - одним бригадам вдається стримувати ворожі атаки та тримати позиції, а іншим - ні. Насамперед це залежить від командира бригади, рівня його підготовки, досвіду, спроможності приймати адекватні та виважені рішення і розуміння всієї повноти відповідальності за виконання поставлених завдань та за життя і здоровʼя своїх підлеглих", - наголосив Сирський.

Відтак головком відправив фахівців до окремих бригад, зокрема задля передавання досвіду. За його словами, були ухвалені необхідні рішення щодо забезпечення резервами, боєприпасами, БпЛА та іншим обладнанням.

"В окремих випадках, коли командир не володіє обстановкою, а дії та команди напряму створюють загрозу життю та здоровʼю підлеглих, я змушений приймати кадрові рішення", - заявив Сирський.

Крім того, головнокомандувач ЗСУ відзначив дії військовослужбовців 54 ОМБр, 25 ОПДБр, 47 ОМБр та 79 ОДШБр.

Нагадаємо, Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський, перебуваючи на Донбасі назвав головні завдання, які зараз стоять перед силами оборони України.

Під час моніторингу ситуації Сирський виявив прорахунки командирів на місцях, які певним чином вплинули на оборону. Водночас щоб виправити ситуацію, він вже наказав виділити додатковий ресурс боєприпасів та матеріальних засобів, а також необхідних резервів.

У розвідці вважають, що російські окупанти будуть намагатися вийти на адмінкордони Луганської області до псевдовиборів президента Росії, запланованих на 15-17 березня.

Читайте також

1