Головний конкурент Twitter: Meta запустила нову соцмережу Threads

Threads доступна для завантаження з App Store у понад 100 країнах
Головний конкурент Twitter: Meta запустила нову соцмережу Threads
6 Липня 2023, 18:44
читать на русском

У новій соцмережі Threads за перші чотири години 6 липня зареєструвалося 5 мільйонів користувачів. Додаток функціонуватиме аналогічно до Twitter – із текстовими повідомленнями, які можна лайкати й коментувати, а також ділитися ними. Користувачі зможуть підписуватись на облікові записи, на які вони підписані в Instagram, і зберігати назву свого акаунту.

Про це повідомив генеральний директор Meta Марк Цукерберг, процитувало ВВС.

З початку доби вебверсія нової соціальної мережі Threads доступна для скачування в App Store у понад 100 країнах світу, у тому числі й в Україні.

Міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров повідомив у своєму телеграм-каналі, що зареєструвався у Threads.

Швидке формування кола користувачів пояснюється тим, що автоматичні запрошення надходять користувачам інстаграму.

Threads дозволяє переносити мережу контактів з інстаграму. Відтак у Цукерберга у Threads уже 2 тисячі підписників, а в керівника Instagram Адама Моссері — понад 2,5 тисячі.

Інтерфейс програми відображає простий ланцюжок тем з опціями, які дозволяють поставити лайк, залишити коментар чи зробити репост. Подібно до твіттеру тут можна переглядати основні повідомлення облікового запису в одному розділі та повну історію відповідей в іншому.

Повідомлено, що за деякий час стане доступною Fediverse — інтеграція з низкою інших соціальних мереж, які є сумісними між собою.

У профілях вказано ім’я користувача та посилання в інстаграм з міткою threads.net із таким описом: «‎Незабаром ви зможете стежити за людьми та спілкуватися з ними на інших платформах fediverse, як-от Mastodon. Людей у потоках можна знайти, використовуючи повні імена, наприклад @[email protected].

Цукерберг підтвердив, що Threads — конкурент Twitter.

"Це займе деякий час, але я думаю, що має з’явитися програма для публічних розмов із понад 1 мільярдом людей. У Twitter була можливість зробити це, але не вдалося. Сподіваюся, ми це зробимо", — написав він у Threads.

Нагадаємо, минулої суботи Twitter запровадив обмеження на кількість публікацій, які можна переглянути за добу. Так, для нових неверифікованих користувачів встановили ліміт у 500 твітів на день, для діючих неверифікованих — 1 тисячу твітів, а для верифікованих — 10 тисяч твітів на день. Це спровокувало інтерес користувачів до інших соцмереж.

Читайте також

1