Головнокомандувач ВМС Німеччини подав у відставку після заяви про Крим

Український центр "Миротворець" вніс Шенбаха до "чорного списку"
Важливо
Головнокомандувач ВМС Німеччини подав у відставку після заяви про Крим
Кай-Ахім Шенбах Фото: pa/dpa/Alexander Preker
23 Січня 2022, 16:06
читать на русском

Віцеадмірал, головнокомандувач Військово-морських сил Німеччини Кай-Ахім Шенбах подав у відставку після скандальної заяви з приводу окупованого Криму.

Як повідомляє Welt.de, посада Шенбаха після його звільнення дістанеться контрадміралу Яну Крістіану Кааку.

Пресслужба ВМС Німеччини передає слова Шенбаха:

Я тільки-но попросив федерального міністра оборони негайно звільнити мене від моїх обов'язків інспектора військово-морського флоту.

У Міноборони Німеччини раніше пояснили, що слова віцеадмірала "ніяк не співпадають з офіційною позицією Берліна щодо окупації Криму".

Тим часом український центр "Миротворець" вже вніс 57-річного Шенбаха до свого "чорного списку".

Шенбах у базі Миротворця

Його звинуватили в участі в актах гуманітарної агресії проти України та спробі "легалізації окупації АР Крим російськими загарбниками".

Відставку німецького віцеадмірала прокоментував посол України в Німеччині Андрій Мельник. Він у Твіттері  написав, що Україна вітає відставку командувача Військово-морськими силами Німеччини Кая-Ахіма Шенбаха.

Хоча Україна вітає своєчасну відставку інспектора ВМС Німеччини Кая-Ахіма Шенбаха, цього кроку недостатньо для відновлення повної довіри до німецької політики. Німецький уряд має змінити курс на Київ, - йдеться у його заяві.

Нагадаємо, днями командувач ВМС Німеччини Кай-Ахім Шенбах заявив, що Україна назавжди втратила Крим. Він також назвав Росію "важливою країною", з якою Німеччині потрібно підтримувати діалог. Після цієї заяви українське МЗС вимагало від німецької сторони спростування цих заяв. А Міноборони Німеччини одразу викликало Шенбаха для пояснень.

Читайте також

1