Голову Державної судової адміністрації України викрили на хабарях

Чиновник "стимулював" суддів Верховного суду до рішень на користь окремих комерційних структур
Голову Державної судової адміністрації України викрили на хабарях
24 Липня 2023, 13:41
читать на русском

НАБУ і САП викрили голову Державної судової адміністрації України на підбурюванні до надання неправомірної вигоди суддям Верховного Суду за винесення рішення на користь комерційного підприємства.

Про це повідомила пресслужба САП і НБУ.

За даними слідства, чинний голова ДСА ще 5 березня цього року отримав від представника комерційного підприємства 7,5 тис. дол. США, з яких 5 тис. дол. США мали бути передані суддям за винесення рішення, а 2,5 тис. доларів США — залишені собі за посередницькі послуги.

Надалі голова ДСА обіцяв посприяти у винесенні рішення суддями Верховного Суду, зокрема й через залучення до цього його колишнього голови. Однак, після викриття НАБУ і САП ексголови ВС на одержанні неправомірної вигоди, поведінка голови ДСА різко змінилася і він почав ухилятися від вирішення питання, проте й не маючи намір повертати отриману ним неправомірну вигоду.

Наразі детективи проводять обшук за місцем роботи голови ДСА України. Попередня кваліфікація — ч. 2 ст. 15, ч. 4 ст. 27, ч. 4 ст. 369, ч. 2 ст. 190 КК України.

Нагадаємо, 15 травня проходили обшуки у 18 суддів Верховного суду, окрім ексголови суду Князєва, який того дня було затримано. За інформацією, у частини суддів під час обшуку знайшли вдома готівку у великих розмірах у різних валютах.

Того ж дня у НАБУ повідомили, що правоохоронці викрили корупційну схему, у якій брало участь керівництво Верховного суду. Зокрема, на хабарі у 2,7 млн доларів спіймали голову Верховного суду України Всеволода Князєва.

Читайте також

1