Справа Князєва: САП і НАБУ знайшли ще пів мільйона доларів, схованих учасниками злочину

Наразі НАБУ і САП досліджують джерело походження і приналежність цих коштів
Справа Князєва: САП і НАБУ знайшли ще пів мільйона доларів, схованих учасниками злочину
23 Травня 2023, 13:32
читать на русском

Майже пів мільйона доларів США додатково вилучили у справі за підозрою Голови Верховного Суду.

Про це повідомило НАБУ.

НАБУ і САП під час обшуку вилучили велику суму готівки у майже пів мільйона доларів США, сховану учасниками злочину у справі за підозрою Голови Верховного Суду. Наразі НАБУ і САП досліджують джерело походження і приналежність цих коштів.

Обшук було проведено 22 травня у межах досудового розслідування отримання 2,7 млн дол. США неправомірної вигоди Головою ВС і адвокатом. Гроші передавали Голові ВС в обмін на рішення на користь одного з українських бізнесменів.

Нагадаємо, 15 травня проходили обшуки у 18 суддів Верховного суду, окрім Князєва, який того дня було затримано. За інформацією, у частини суддів під час обшуку знайшли вдома готівку у великих розмірах у різних валютах.

Того ж дня у НАБУ повідомили, що правоохоронці викрили корупційну схему, у якій брало участь керівництво Верховного суду. Зокрема, на хабарі у 2,7 млн доларів спіймали голову Верховного суду України Всеволода Князєва.

На пленуму Верховного суду було підтримано дострокове припинення повноважень Князєва. Пленум Верховного суду висловив недовіру голові ВС Князєву та достроково позбавив його статусу очільника суду. Рішення підтримали 140 суддів Верховного суду, двоє - проголосували проти.

Однак Князєв і надалі матиме статус судді - повністю звільнити його з судової системи може лише Вища рада правосуддя.

17 травня ексголові Верховного Суду Всеволоду Князєву та його спільнику - адвокату повідомили про підозру.

Суд обрав запобіжний захід колишньому голові Верховного суду України Всеволоду Князєву у вигляді тримання під вартою.

Адвокату Горецькому, затриманому разом з ексголовою Верховного суду Князєвим, обрали запобіжний захід — тримання під вартою до 13 липня з можливістю внести заставу в розмірі 80 мільйонів гривень. Горецького підозрюють в пособництві державній особі в отриманні хабаря на 2,7 мільйона доларів.

Читайте також

1