Гончаренка позбавили права голосу у ПАРЄ через скаргу росіян

Російську делегацію обурила промова про Путіна, його "шісток" та палац в Геленджику
Гончаренка позбавили права голосу у ПАРЄ через скаргу росіян
Олексій Гончаренко (фото: УНІАН)
27 Квітня 2021, 15:57
читать на русском

Українського депутата Олексія Гончаренка від "Європейської солідарності" позбавили права голосу у Парламентській асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) на три місяці за скаргою глави російської делегації в Асамблеї Петра Толстого.

Про це Гончаренко повідомив на своїй сторінці у Facebook.

Мене позбавили слова в ПАРЄ на три місяці через донос голови російської делегації Петра Толстого по ситуації на зимовій сесії. Тоді я назвав його антисемітом, українофобом та негідником. Також сказав про його царя Путіна та про кімнату грязі в палаці в Геленджику, де насправді є місце для Толстого, - написав Гончаренко.

В цьому доносі Толстой написав, що Гончаренко образив його цілих два рази та назвав його промову "hate speech". Тоді Толстой поскаржився на українського депутата, написав скаргу, хоча напередодні під час зимової сесії ПАРЄ включався в етер пропагандистської програми "60 хвилин" і називав Україну "фейковою державою".

За словами Гончаренка, російську делегацію обурила промова, де він розповів "всю правду про Путіна, його режим і його посіпак".

Тоді в ПАРЄ я нагадав усім один цікавий факт: в цей день в 1924 році був відкритий мавзолей з тілом Леніна. Пізніше до нього приєднався Сталін. Тепер Путін хоче створити власний мавзолей. І він побудував його в Геленджику, за більше ніж мільярд доларів. Цей палац пам’ятник корупції, війні та вбивствам ― трьом китам на яких тримається путінський режим.

Чому тоді "шістки" Путіна перебувають з нами в одній залі? Вони співучасники його злочинів, а не парламентарі. Досить удавати, що зі злочинцями можна про щось домовитись. Путіна потрібно зупинити!, - зазначив Гончаренко.

Український представник вважає голову російської делегації Толстого українофобом і антисемітом, оскільки той вимагав "оградить" російську делегацію від правди.

Нагадаємо, 20 квітня президент ПАРЄ Хендрік Демс попередив про можливість застосування до народного депутата України Олексія Гончаренка дисциплінарних санкцій. Він показав прапор України з дірками від російських куль.

Прапор бійця, який воював на Донбасі. І після цього президент ПАРЄ Хендрік Демс зупинив мій виступ і пригрозив дисциплінарними санкціями!, - наголосив депутат.

Гончаренко повідомив, що розгляд скарги від Демса через український прапор і питання Ангели Меркель перенесли на початок червня.

1