Google заплатив один мільйон гривень штрафу через ненадання інформації АМКУ

"Гугл" більш як рік не надсилав потрібну інформацію Комітету
Google заплатив один мільйон гривень штрафу через ненадання інформації АМКУ
Google Фото: Pexels
20 Травня 2021, 13:54
читать на русском

ТОВ "Гугл" сплатило один мільйон гривень штрафу, оскільки не подало у встановлений термін інформацію на вимогу державного уповноваженого Антимонопольного комітету України.

Як повідомила пресслужба АМКУ, ця інформація була необхідна Комітету для розслідування за заявою фізичної особи-підприємця щодо блокування його облікового запису у додатку "Google Мій бізнес".

Так, положеннями статей 22 та 22¹ Закону України "Про Антимонопольний комітет України" передбачено, що вимоги державного уповноваженого Комітету є обов'язковими для виконання у визначений ним строк.

Тому 2 квітня 2021 року АМКУ ухвалив рішення про накладання штрафу на товариство у розмірі до одного мільйона гривень.

Розмір штрафу встановлювався з урахуванням тих фактів, що "Гугл" не надавав інформацію більш як рік. Це унеможливило повний і всебічний розгляд заяви про порушення законодавства про захист економічної конкуренції.

Для оплати штрафу давалося два місяці від дня одержання товариством рішення. Станом на 19 травня 2021 року ТОВ "Гугл" надіслало документи, що підтверджують сплату штрафу.

Нагадаємо, що Антимонопольний комітет України (АМКУ) оштрафував сім компаній, що постачають енергетичне вугілля на 775 483 270 грн.

Читайте також

1