Грабувала харків'ян: СБУ знешкодила банду псевдоохоронців (фото)

Зловмисникам повідомлено про підозру
Грабувала харків'ян: СБУ знешкодила банду псевдоохоронців (фото)
СБУ, Служба безпеки України / Фото: facebook.com/SecurSerUkraine
21 Вересня 2022, 21:46
читать на русском

У Харкові СБУ знешкодила злочинне угрупування, яке грабувало харків'ян під виглядом правоохоронців.

Про це повідомили в СБУ в Telegram.

Учасники банди вчиняли збройні "нальоти" на оселі громадян та "вибивали" з них гроші та інші цінні речі. Нападники залякували людей зброєю, застосовували до них насильство та погрози фізичної розправи. До складу банди входили особи, раніше засуджені за вчинення тяжких та особливо тяжких злочинів, зокрема за умисне вбивство. Для приховування злочинної діяльності її учасники діяли під виглядом правоохоронців, - йшлося в повідомленні.

Зазначили, що СБУ затримала п'ятьох активних учасників угрупування. Зокрема, трьох після вчинення розбійного нападу, ще двох – при спробі приховати вогнепальну зброю. Проте одного фігуранта оголосили в розшук.

Своєю чергою співробітники СБУ вилучили в угрупування великий арсенал бойових засобів ураження.

Затриманим і розшукуваному повідомлено про підозру. Суд обрав їм запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою, а одному зі зловмисників, який є неповнолітнім, – домашній арешт. Триває досудове розслідування, - додали в СБУ.

Нагадаємо, Служба безпеки ліквідувала підпільну криптоферму, яка викрадала електроенергію на прифронтових територіях сходу України.

1