СБУ ліквідувала підпільний центр з майнінгу криптовалют на Харківщині (фото)

Підпільна криптоферма крала електроенергію на прифронтових територіях сходу України
СБУ ліквідувала підпільний центр з майнінгу криптовалют на Харківщині (фото)
Підпільна криптоферма / Фото: СБУ
19 Липня 2022, 12:51
читать на русском

Служба безпеки ліквідувала підпільну криптоферму, яка викрадала електроенергію на прифронтових територіях сходу України.

Про це повідомила пресслужба відомства.

Співробітники Служби безпеки України ліквідували підпільний центр з майнінгу криптовалют на Харківщині, який щомісяця викрадав промислові об’єми державної електроенергії на сотні тисяч гривень.

Підпільна криптоферма / Фото: СБУ

При цьому систематичне перевантажування комунальних мереж могло призвести до масштабних перебоїв з енергопостачанням до об’єктів житлового фонду та критичної інфраструктури.

За даними слідства, до створення нелегального майнінг-центру причетні декілька місцевих жителів. Технологічне обладнання встановили в орендованому складському приміщенні поблизу Харкова.

Під час обшуків у зловмисників виявлено комп’ютерну техніку та спеціалізоване обладнання з доказами злочинної діяльності.

Підпільна криптоферма / Фото: СБУ

Наразі за матеріалами СБУ вирішується питання щодо повідомлення організаторам про підозру та обрання міри запобіжного заходу. Триває досудове розслідування.

Нагадаємо, що Служба безпеки України викрила та знешкодила злочинне угруповання, яке передавало на росію прибутки від наркобізнесу.

Читайте також

1