Під Києвом підпільно майнили криптовалюту та не платили за електрику - фото

Державі було завдано шкоди на понад 3,5 млн грн
Під Києвом підпільно майнили криптовалюту та не платили за електрику - фото
Майнінг криптовалюти у Київській області Фото: ssu.gov.ua
3 Грудня 2021, 22:08
читать на русском

Служба безпеки України викрила підпільну криптоферму у Київській області. Організатори незаконно під'єдналися до електростанції, щоб не сплачувати за користування. За попередніми оцінками, завдали цим понад 3,5 млн грн збитків.

Про це повідомила пресслужба СБУ, зазначивши, що протиправну діяльність організували троє мешканців Київщини. Для майнінгу криптовалют вони орендували ангарне приміщення у Бучанському районі, де і розмістили спеціальне обладнання.

До електропідстанції приєдналися в обхід лічильника, тому сплачували символічно мінімальні суми.

Правоохоронці провели обшук за адресою здійснення протиправної діяльності та вилучили спеціалізоване обладнання на загальну суму понад 6 мільйонів гривень.

Наразі у межах кримінального провадження, розпочатого за ч. 3 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України, тривають слідчі дії для встановлення та притягнення до відповідальності всіх причетних до оборудки осіб. СБУ ініціювала проведення комп’ютерно-технічної та економічної експертиз для визначення точного розміру завданих державі збитків.

Нагадаємо, що Служба безпеки викрила найбільшу криптоферму в Україні - майже 5 тисяч комп’ютерів майнили гроші на "Вінницяобленерго".

Читайте також

1