Гривня продовжить падати: експерти спрогнозували, яких висот може досягти долар

Нацбанк обіцяє тримати фіксований курс
Гривня продовжить падати: експерти спрогнозували, яких висот може досягти долар
Долар (фото: Pexels)
30 Січня 2022, 14:12
читать на русском

На початку лютого експерти прогнозують "просідання" гривні відносно долара, а Нацбанк обіцяє тримати фіксований курс.

Фінансовий аналітик Вадим Іосуб у коментарі РБК-Україна зазначив, що протягом найближчого тижня гривня продовжить знецінюватися.

Він прогнозує, що на міжбанку долар може перевищити 29 грн.

З другої половини четверга до п'ятниці на міжбанківському ринку гривня відіграла у долара близько 30 копійок. Але говорити про те, що тренд на зміцнення гривні буде стійким без істотної деескалації геополітичної ситуації поки рано, - сказав він.

У Нацбанку тим часом у січні вже продали 1,5 млрд доларів для збалансування валютного ринку та пообіцяли тримати фіксований курс.

Аналітики Ukraine Economic Outlook дали прогноз валютного курсу на 2022 рік.

Вони зазначають, що після різкого погіршення сировинної кон'юнктури та збільшення розриву між динамікою відновлення реального сектору України та наших основних торгових партнерів "вирівнювання" негативного сальдо торгівлі відбуватиметься через плавне ослаблення гривні.

Що стосується припливу капіталу, то позитивне сальдо залучення інвестицій та позик дозволить "пом'якшити" девальвацію з поточних 27,30 до 28,0-28,3 грн/дол. в середньому по 2022 році.

Прогнозований курсовий коридор на грудень 2022 року: 28,60-29,10 грн/дол., - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, що 27 січня офіційний курс долара до гривні в Україні встановив рекорд - американська валюта досягла семирічного максимуму.

Читайте також

1