Громадян Ізраїлю в Україні закликають негайно покинути країну

Також ізраїльтян просять не планувати поїздки до Умані
Громадян Ізраїлю в Україні закликають негайно покинути країну
Україна-Ізраїль Фото: https://t.me/verkhovnaradaukrainy
27 Липня 2022, 11:43
читать на русском

Міністерство закордонних справ Ізраїлю звернулось до своїх громадян напередодні святкування Рош га-Шана, яке зокрема відзначають в Умані (Черкаська область).

Громадян Ізраїлю закликають цьогоріч не відвідувати Україну, а тих, хто вже перебуває тут - негайно виїхати.

Вибухова безпекова ситуація, в тому числі небезпека авіабомб або ракетних обстрілів також по населеним пунктам та цивільним територіям, у тому числі в центрі та заході країни, та становить реальну та безпосередню загрозу життю. Український уряд оголосив надзвичайний стан, починаючи з 24 лютого 2022 року, що означає обмеження свободи пересування та запровадження комендантської години на різних районах, а також дотримання заходів безпеки та поліції, що приймаються в різних регіонах (в перекидання перевірок, арешти та депортації), - зазначається у повідомленні.

МЗС Ізраїлю наголошує, що посольство країни в ці дні не має безперервної присутності на українських територіях, а тому консульські послуги надавати не можуть.

Раніше посольство Америки у Києві закликало громадян США не в’їжджати в Україну, а тих, хто перебуває в Україні, негайно виїхати, використовуючи приватні наземні транспортні засоби, якщо це безпечно.

1