Громадяни Польщі п’ятий день поспіль протестують проти обмеження абортів

Військова жандармерія надасть допомогу поліції щодо гарантування безпеки і громадського порядку у країні
Громадяни Польщі п’ятий день поспіль протестують проти обмеження абортів
Протест проти абортів у Польщі (фото: France 24)
27 Жовтня 2020, 09:02
читать на русском
У Польщі п’ятий день поспіль тривають протести, тисячі протестувальників блокують міські дороги. Пов'язано це із рішенням Конституційного трибуналу країни про обмеження абортів.
Про це повідомляє Укрінформ.

У рамках акції “блокада”, яка відбувалася як у великих воєводських так і невеликих містах люди невеликими групами постійно ходили по пішохідних переходах, блокуючи таким чином рух, - йдеться у повідомленні.

Такі акції відбулися у Варшаві, Любліні, Щеціні, Познані, Кракові, Вроцлаві, Білостоці, Ополє, Кельце, Жешуві та багатьох інших містах країни. У різних містах це блокування міських доріг тривало від однієї до кількох годин.

У Варшаві біля одного з костелів у центрі міста відбулися сутички між протестувальниками і прихильниками радикальних націоналістичних сил.

Читайте також

Глава МОЗ Польщі Адам Недзельський повідомив, що масові демонстрації і відсутність соціальної дистанції можуть призвести зростання інфікування COVID-19.

За розпорядженням глави польського уряду військова жандармерія надасть допомогу поліції щодо гарантування безпеки і громадського порядку у Польщі.

Нагадаємо, що вчора,26 жовтня, українські феміністки провели акції солідарності з жінками Польщі, яким рішенням Конституційного суду майже повністю заборонили аборти.

Конституційний суд Польщі ухвалив, що аборт через важкі, невиліковні або фатальні вади розвитку плоду суперечить Конституції. Рішення не вимагає зміни законодавства і вступає в силу в найближчі дні, після публікації в "Віснику законів".

1