Грошей на виплати 30 тисяч військовим у бюджеті немає - Гетманцев

Нардеп підтвердив слова свого колеги Ярослава Железняка про те, що виплати повернули лише на папері
Головне
Грошей на виплати 30 тисяч військовим у бюджеті немає - Гетманцев
Данило Гетманцев (фото: УНІАН)
13 Квітня 2023, 10:10
читать на русском

Ухвалена Верховною радою поправка про повернення надбавки у 30 тисяч гривень усім військовим не гарантує виплат. У бюджеті нема на це коштів.

Про це повідомив голова Комітету Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев в ефірі "Радіо Свобода".

За його словами, необхідно отримати розрахунки Міністерства фінансів щодо виконання цієї поправки.

"І якщо відповідні джерела є, якщо вони знайдуться, безперечно, обов’язково ми підтримаємо", - сказав Гетманцев.

Депутат від "Слуги народу" повідомив, що у поправці пропонується збільшити витрати на виплати військовим без фактичного джерела коштів.

"Він (автор поправки Дмитро Разумков, - ред.) передбачив видатки бюджету на 154 мільярди, а компенсатори за рахунок скорочення заробітних плат держслужбовцям до 67 тисяч гривень він нараховує лише 2,5 мільярда. 154 і 2,5. Ви розумієте, що це шалена різниця між цими коштами. 98% від того, що він запропонував, необхідно десь взяти", - сказав голова комітету.

Нагадаємо, Верховна Рада повернула військовим доплату в розмірі 30 тисяч гривень.  Ухвалене нардепами рішення передбачає повернення надбавки захисникам шляхом економії на скорочені зарплати для держслужбовців та менеджменту держпідприємств (до 10 мінімальних зарплат). Однак ця економія не зможе покрити фінансування.

Читайте також