Гроші підуть на дрони: Кличко продав на аукціоні свій знаменитий велосипед, з якого падав у центрі столиці

Велосипед мера Києва продали за 350 тисяч гривень
Гроші підуть на дрони: Кличко продав на аукціоні свій знаменитий велосипед, з якого падав у центрі столиці
12 Червня 2023, 14:39
читать на русском

На аукціоні продали за 350 тисяч грн велосипед міського голови Києва Віталія Кличка, з якого він впав у центрі столиці у 2016 році. На ці гроші куплять дрони для ЗСУ.

Про це Кличко повідомив у себе в Telegram.

«На аукціон IT-спільноти EVO, де збирали кошти на дрони для наших захисників, виставив свій знаковий велосипед. Той самий, на якому я колись впав у центрі міста і про це багато писали ЗМІ. Бажаю новому власнику не падати. А якщо таке і трапиться, швидко і гідно підійматися», — йдеться у повідомленні.

Загалом на аукціоні, з якого пішов велосипед мера Києва, зібрали понад 1,7 мільйона гривень. На всі ці кошти організатори закуплять дрони для ЗСУ.

Нагадаємо, в Києві готуються запустити "Електронний кабінет захисника". Близько 200 державних та муніципальних послуг військові зможуть оформити через смартфон. У ньому можна буде швидко замовити та оформити близько 45 муніципальних послуг та понад 140 - державних.

Раніше Кличко повідомляв про збільшення фінансування з бюджету столиці на військові потреби до 1 млрд грн. Зокрема, додаткові кошти були передбачені на забезпечення захисників необхідними засобами для виконання бойових завдань, на ремонт та технічне обслуговування військової техніки тощо.

Також Кличко звернувся до мерії Берліна щодо гарантій безоплатного лікування у німецьких клініках важкопоранених українських бійців.