Грози, град та шквали: штормове попередження оголошено в Україні

Синоптики встановили перший рівень погодної небезпечності
Грози, град та шквали: штормове попередження оголошено в Україні
Погода, природа Фото: Anna з Pexels
3 Червня 2022, 15:06
читать на русском

В Україні у суботу, 4 червня, значно погіршиться погода.

Як повідомляє Український гідрометеорологічний центр, вдень у західних областях очікуються грози, в окремих районах град та шквали 15-20 м/с. У Карпатах місцями випадуть значні дощі.

Діятиме перший рівень небезпечності, жовтий.

За даними синоптиків, на решті території прогнозується мінлива хмарність, без опадів. Вітер східний, північно-східний, 5-10 м/с.
Температура повітря у західних та північних областях вночі 8-13, вдень 21-26 градусів, в Карпатах 11-16. На решті території вночі 12-17, на узбережжі морів до 20, вдень 25-30 градусів.

У Київській області опадів не прогнозують, вітер східний, 5-10 м/с. Температура по області вночі 8-13, вдень 21-26 градусів.

У Києві вночі 11-13, вдень 24-26.

Синоптиця Наталка Діденко пише, що субота в Україні буде теплою, а в неділю очікується похолодання.

4 червня температура повітря вдень становитиме 24-28 градусів, на Півдні та Сході до 31. Дощі, місцями з грозами, пройдуть завтра лише в західних областях. На решті території України - суха сонячна погода.

У неділю дощі та грози поширяться на значну частину території України. Хіба що на південному сході та Сході вдень буде сухо, опади підсунуться аж надвечір у неділю. Похолоднішає. Температура повітря знизиться до 17-22 градусів. Лише у південній частині та в східних областях України тепла, навіть спекотна, погода затримається: до 32 градусів, - каже Діденко.

За її прогнозом, у Києві в суботу очікується теплий сонячний день, у неділю пройдуть грозові дощі, знизиться атмосферний тиск. Температура повітря у столиці затримається на позначці у +23 градуси, а 5 становитиме 17-19 градусів.

Нагадаємо, в Україні у червні максимальна температура повітря буде до 40 градусів тепла у південних та східних областях, тоді як мінімальна до п'яти градусів морозу на високогір'ї Карпат.

1