Грудень в Україні буде зі снігом та морозом

Подекуди очікується до 21 градуса нижче нуля
Грудень в Україні буде зі снігом та морозом
Зима, сніг Фото: Pexels
27 Листопада 2022, 14:27
читать на русском

Сніжний і морозний - таким буде для України перший місяць зими. Однак зимова погода почне проявляти себе вже наприкінці листопада.

Синоптики Gismeteo спрогнозували погоду в Україні на грудень.

В останні дні листопада й на початку грудня температура повітря в Україні буде нижче нуля: у перший зимовий тиждень стовпчик термометра вдень показуватиме -4...-1 градус, а вночі опуститься до -8...-6 градусів.

Крім того, уже першого грудня випаде сніг - його обіцяють у західних областях, тоді як на решті територій засніжить лише з другого тижня грудня. Варто зауважити, що такі опади одразу сформують сніговий покрив, оскільки температура буде морозною.

Синоптики також попереджають, що з 7 грудня в Україні очікуються сильні нічні морози: у деяких регіонах температура повітря вночі охолоне до -21 градуса. Удень до -12 градусів буде у східних регіонах, до -8 градусів у західних і північних.

Нагадаємо, тиждень, 14-20 листопада, принесе до України сніг та перші денні морози.

Водночас за даними Укргідрометцентру, ймовірність тривалих холодів у зимовий період в Україні є мінімальною. Натомість цілком ймовірні короткочасні суттєві похолодання тривалістю 1-5 діб.

1