Хабар в 30 тисяч доларів: прокуратура затримала посадовця Міноборони (фото)

Прокуратура встановлює інших учасників схеми
Хабар в 30 тисяч доларів: прокуратура затримала посадовця Міноборони (фото)
Долари, гроші (фото: Pexels)
16 Вересня 2021, 00:13
читать на русском

Київська міська прокуратура затримала начальника Центрального територіального управління капітального будівництва Міністерства оборони України та посередника під час одержання неправомірної вигоди в розмірі 20 тисяч доларів.

Про це повідомили в пресслужбі Офісу генпрокурора.

У ході контролю за вчиненням злочину після одержання другої частини  неправомірної вигоди у сумі 20 тис доларів США їх затримано у порядку ст. 208 КПК України. Вирішується питання щодо повідомлення затриманим про підозру та обрання запобіжних заходів, - йшлося в повідомленні.

Зазначили, що посадовець Міноборони з посередником вимагали від представника товариства 30 тис доларів США за сприяння в прийнятті сесією селищної ради рішення про дозвіл на розробку проєкту землеустрою щодо відведення в постійне користування земельної ділянки для будівництва і обслуговування багатоквартирного житлового будинку у смт. Гостомель Київської області.

Також за ці кошти вони обіцяли надання дозволу на розробку проекту землеустрою щодо відведення  іншої земельної ділянки в смт. Гостомель у користування на умовах оренди та укладення з Центральним територіальним управлінням капітального будівництва Міністерства оборони України договорів про капітальне будівництво на землях, що перебувають у віданні Міноборони, - додали в прокуратурі.

Нині тривають слідчі дії та встановлюють інших учасників схеми. Також вирішується питання щодо повідомлення затриманим про підозру та обрання запобіжних заходів.

Нагадаємо, Служба безпеки України викрила на хабарі керівника одного з відділів Краматорської окружної прокуратури Донецької області. Посадовець вимагав гроші з місцевого фермера за закриття кримінального провадження щодо незаконного заволодіння земельною ділянкою.

Читайте також

1