Корупційна схема в НАУ: СБУ оприлюднила докази хабарництва начальника Льотної академії

Йому загрожує позбавлення волі на строк до десяти років
Корупційна схема в НАУ: СБУ оприлюднила докази хабарництва начальника Льотної академії
Затримання хабарника Фото: ssu.gov.ua
8 Вересня 2021, 22:13
читать на русском

СБУ оприлюднила докази хабарництва і вручила нову підозру начальнику Льотної академії Національного авіаційного університету.

Про це повідомили в СБУ.

Чоловіка підозрюють у скоєнні злочину за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України - прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк до 10 років, - йшлося в повідомленні.

Зазначили, що нову підозру начальнику Льотної академії вручали в одній із лікарень міста Києва, куди він приїхав із Кропивницького.

Додали, що раніше СБУ вручала посадовцю підозру за цією ж статтею, але судді відпустили підозрюваного прямо у залі засідань.

Контекст. Начальника Льотної академії підозрюють у вимаганні хабара у 20 тисяч доларів США.

Посадовці вимагали гроші від директора однієї з місцевих приватних компаній за укладання договорів про співпрацю з Льотною академією. У разі відмови, начальник академії погрожував підприємцю "знищити" його бізнес.

Нагадаємо, у четвер, 2 вересня, у Полтавській міській раді пройшли обшуки. Служба безпеки України викрила на отриманні хабаря посадовців та депутата.

Читайте також

1