Хакери допомогли знищити російську військову базу під Мелітополем

Координати були отримані за допомогою фото гарних дівчат
Хакери допомогли знищити російську військову базу під Мелітополем
Військова техніка рф Фото: Олексій Прищепа susidy.city
5 Вересня 2022, 19:54
читать на русском

Українські хакери з групи Hackyourmom встановили координати російської військової бази біля окупованого Мелітополя, використовуючи фейкові акаунти привабливих дівчат.

Про це повідомив речник голови Одеської обласної військової адміністрації Сергій Братчук.

За словами Братчука, російські військові "купилися" на фотографії українських дівчат, вступивши в контакт і видавши координати бази. Після чого по базі українською артилерією було завдано удару. Братчук заявляє, що базу було знищено.

Довідково: HackYourMom - так звана "Академія мамчиних хакерів" - це хакерське патріотичне угруповання, створене силами спільноти фахівців у галузі інформаційної безпеки, які ведуть кібервійну проти росії. Ініціаторами створення спільноти HackYourMom є відомий український експерт в сфері інформаційної безпеки Микита Книш та група волонтерів-кіберспеціалістів.

Нагадаємо, на початку військового вторгнення рф до України хакерське угруповання Anonymous оголосило, що в рамках кібервійни з росією атакуватиме її держоргани. Група хакерів Anonymous повідомила, що зламала сайт міноборони росії та злила базу даних, у якій містяться телефони, email-пошти та імена працівників міністерства.

1