Особисті працівники дипломатів матимуть особливий правовий статус - закон

Вони зможуть в'їжджати та виїжджати за акредитаційними картками, як у дипломатів
Особисті працівники дипломатів матимуть особливий правовий статус - закон
Володимир Зеленський (фото: president.gov.ua)
1 Березня 2021, 16:53
читать на русском

Президент України Володимир Зеленський підписав закон щодо перебування в Україні робітників іноземних посольств та консульств, які не входять до складу їхнього персоналу.

Про це повідомила пресслужба президента.

Президент України Володимир Зеленський підписав закон "Про внесення змін до закону України "Про правовий статус іноземців та осіб без громадянства" № 1182-IX, який Верховна Рада України ухвалила 3 лютого 2021 року.

Закон допоможе врегулювати правовий статус перебування в Україні приватних домашніх працівників співробітників дипломатичних та консульських установ іноземних держав. Йдеться також і про тих людей, які працюють за трудовим договором та не входять до складу персоналу.

Читайте також

Згідно з документом, наймані працівники реєструватимуться у Міністерстві закордонних справ України. Своєю чергою, відомство реєструватиме направлених іноземними державами або міжнародними організаціями студентів, які проходять стажування або навчальну практику у їхніх посольствах, консульствах і представництвах.

Реєстрація відповідних категорій осіб здійснюється з дотриманням принципу взаємності, - йдеться у повідомленні.

Ці працівники також зможуть в'їжджати та виїжджати з України за паспортними документами та акредитаційними картками, як це роблять акредитовані в зовнішньополітичному відомстві працівники диппредставництв, консульств, представництв міжнародних організацій, а також члени їхніх сімей.

Нагадаємо, що президент України Володимир Зеленський підписав указ, яким затвердив запроваджені Радою нацбезпеки та оборони санкції проти колишніх чиновників і військовослужбовців.