Херсон - це Україна: місцеві журналісти передали відео, в якому розповідають про боротьбу з окупантами

Жителі краю не віддадуть рашистам своєї землі
Ексклюзив
Херсон - це Україна: місцеві журналісти передали відео, в якому розповідають про боротьбу з окупантами
Херсон – Україна Фото: https://www.facebook.com/khoda.gov.ua/photos

До редакції Парламент.ua херсонські колеги надіслали відео, в якому показали, що нині відбувається у місті і як прості херсонці борються з окупантами.

У ролику херсонці розповідають, що до міста на фейкові мітинги за приєднання до Росії звозять людей з Криму.

Ніхто з херсонців не хоче до Криму і до Росії, - говорить краєзнавець Дементій Білий.- Ніхто не хоче ніякої Херсонської народної республіки, яку невідомо хто проголошуватиме. У нас в Херсоні жодний з громадських діячів не виявив симпатії до окупантів. Про жодну капітуляцію не йдеться, а над містом майорить український прапор. Херсон - це Україна!

Нагадаємо, російські окупанти атакували міста та села в Херсонській області та захопили міські та селищні ради. Місцеві мешканці виходять на мітинги проти російських бойовиків, вони несуть українську символіку та плакати з патріотичними гаслами. Громадяни також закликають орків повертатися додому до росії та не приносити в регіон свій "русскій мір". Російські бойовики в Херсонській області  готують "референдум", щоб створити псевдореспубліку ХНР, однак їх не підтримали депутати обласної ради, які вважають, що Херсон має бути українським містом.

Читайте також