Хлопця, який осквернив алею Героїв Небесної Сотні, відрахували з університету

Проти нього відкрите кримінальне провадження через хуліганство
Хлопця, який осквернив алею Героїв Небесної Сотні, відрахували з університету
Алея Героям Небесної Сотні (фото: AndriyParubiy)
24 Жовтня 2020, 22:11
читать на русском

Студента третього курсу Іларіона Борисенка, який надзюрив на Алеї Героїв Небесної сотні, відрахували з Державного університету телекомунікацій.

Про це повідомив заступник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко у Facebook.

Геращенко (досьє Антона Геращенка) надіслав листа на ім'я ректора університету з проханням застосувати заходів дисциплінарного стягненн згідно з чинним законодавством. Він зазначив, що цей інцидент викликав великий суспільний резонанс та обурення, бо саме у цьому місці встановлений меморіал з пам'ятними знаками на бруківці алеї.

З огляду на викладене вище, а також наявності ознак порушення законодавства, моральних та етичних норм поведінки з боку студента Борисенка Іларіона Олеговича, просимо Вас застосувати заходів дисциплінарного стягнення згідно з чинним законодавством, - йдеться у листі.

Студента відрахували з ВНЗ.

Студент Борисенко І. О., той самий, що осквернив пам'ятник Героям Небесної Сотні, справивши на нього нужду, наказом ректора Державного університету телекомунікацій Володимира Толубка - номер 03-88 ст. від 23.10.2020 відрахований з університету, - написав Геращенко у Facebook.

Зазначимо, що в ч.1. ст 296 Кримінального кодексу України йдеться про покарання за "хуліганство, тобто грубе порушення громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжується особливою зухвалістю чи винятковим цинізмом". Покарання - штраф від однієї тисячі до двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (1700-3400 грн) або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до п'яти років.

Читайте також

Нагадаємо, у Києві п’яний хлопець осквернив Алею Героям Небесної сотні, які віддали життя під час Революції Гідності.

Своєю чергою, "Великий Київ" на своїй сторінці в Instagram оприлюднив відео, де хлопець "чинив свою брудну справу на вул. Інститутській прямо на очах у перехожих, не соромлячись нікого".

1