Хмарно та дощ: якою буде погода у передсвяткові вихідні

Такий характер погоди збережеться до кінця року
Хмарно та дощ: якою буде погода у передсвяткові вихідні
Погода, Різдво (Фото: picabu)
24 Грудня 2022, 08:11
читать на русском

На 24-25 грудня синоптики прогнозують хмарну з проясненнями погоду.

Про це повідомили в українському Гідрометцентрі.

24 грудня в західних, північних та Вінницькій областях невеликий дощ, в Карпатах з мокрим снігом, в Карпатах і на Закарпатті помірні опади; на решті території без опадів. 25 грудня – невеликий дощ, у північних, місцями західних та центральних областях з мокрим снігом. На півдні та південному сході місцями туман, на дорогах західних та північних областей ожеледиця. Вітер переважно південно-західний з переходом на північно-західний (у східних областях вітер південно-східний), 5-10 м/с. Температура вночі від 3° тепла до 2° морозу, в Криму та більшості західних областей 0-5° тепла; вдень 1-6° тепла, на крайньому півдні країни 7-12°, 25 грудня у північній частині близько 0°.

У столиці та на Київщині також буде хмарно з проясненнями. 24 грудня вночі без опадів, вдень невеликий дощ; температура по області вночі від 3° тепла до 2° морозу, вдень 1-6° тепла; по Києву вночі 0-2° тепла, вдень 2-4° тепла. 25 грудня невеликий дощ та мокрий сніг; температура по області вночі та вдень від 3° тепла до 2° морозу, по Києву 0-2° тепла. На дорогах місцями ожеледиця. Вітер південно-західний з переходом на північно-західний, 5-10 м/с.

Згідно з прогнозом Укргідрометцентру, 26 грудня вночі на Лівобережжі країни, вдень у західних, Житомирській областях невеликий дощ з мокрим снігом, на решті території без істотних опадів, температура вночі та вдень від 3° тепла до 3° морозу (вдень на Прикарпатті 4-9° тепла); у південних, східних областях та на Закарпатті вночі та вдень 0-6° тепла.

27 грудня вночі в західних, північних, центральних, вдень у східних, південних областях та в Карпатах невеликий дощ з мокрим снігом, на решті території без істотних опадів, температура вночі та вдень 0-6° тепла (вдень на півдні 4-9°), у східних та північно-східних областях від 3° тепла до 3° морозу.

У Києві та по області 26 грудня без істотних опадів; температура по області вночі та вдень від 2° тепла до 3° морозу, по Києву – близько 0°. 27 грудня вночі невеликий дощ з мокрим снігом, вдень без істотних опадів; температура по області вночі та вдень 0-5° тепла, по Києву – упродовж доби 2-4° тепла.

Нагадаємо, зимові свята в Україні, а саме обидва Різдва (25 грудня та 7 січня), а також Новий рік будуть не по-зимовому теплими – у ці дні також очікуються дощі.

1