Холод, вітер та сніг - якою буде погода в Україні

У більшості областей України очікується погіршення погодних умов
Холод, вітер та сніг - якою буде погода в Україні
Погода, природа Фото: Gabriela Palai з Pexels
6 Квітня 2021, 07:06
читать на русском

Значне похолодання очікується в Україні. В окремих областях випаде сніг та посилиться вітер.

Про це повідомила синоптиця Наталка Діденко у своєму Телеграм-каналі.

За її прогнозом, 6-го квітня холодне повітря охопить західну частину України, вдень очікується +3+8 градусів, місцями 0+3 градуси. В Карпатах до 3-8 градусів морозу.

У Київський та Вінницькій областях похолодання не очікується - тут ще побуде тепла погода. А от на Сході, Півдні, більшості центральних областей протягом дня очікується +9+13 градусів.

Вітер накочуватиметься некомфортними поривами, на Заході та Півночі з північного заходу, на решті території України ще залишиться південних напрямків, - каже Діденко.

Читайте також

6-го квітня в західних областях України передбачається мокрий сніг, у Карпатах можливий сильний сніг, в Житомирській, Вінницькій, Київській та Чернігівській областях - періодично невеликий дощ. На решті території України - без опадів, лише в Криму місцями пройде незначний дощ.

У Києві у вівторок ще побуде тепла погода, протягом дня передбачається +10+13 градусів. Збільшиться хмарність, є ймовірність невеликого дощу.

На Благовіщення холодна повітряна маса просунеться далі, водночас з південного заходу в Україну стрибоне циклон. Тому через цю сумнівну дружбу арктичного холоду та середземноморської вологи дощі переходитимуть у мокрий сніг, переважно на Заході та Півночі України. Лівобережжя належатиме теплішій погоді, тому там очікуються переважно дощі, - повідомила Діденко.

Погода в Україні загалом передбачається 7-8 квітня складною. У кінці тижня, ближче до вихідних, температура почне підвищуватися.


Контекст. Згідно із довгостроковим прогнозом синоптиків українського гідрометцентру, цього року весна буде пізньою. Затяжні періоди холодів триватимуть аж до початку травня.

1