Холодна та сніжна погода триматиметься в Україні увесь тиждень

Очікується період міцних морозів майже по всій країні. В окремі дні спостерігатимуться снігопади та хуртовини.
Холодна та сніжна погода триматиметься в Україні увесь тиждень
Зима (Фото: pexels)
8 Січня 2024, 15:34
читать на русском

У зв'язку з надходженням арктичної повітряної маси, в нашій країні відбудеться значне зниження температури, особливо у східних, північних та західних регіонах. Часом стовпчик термометра опускатиметься в нічні години до -20…-25 °С (за винятком південних областей). Тому слід уникати переохолоджень та одягатися за погодою!

Про це пише синоптик Ігор Кибальчич.

У понеділок, 8 січня, в Україні окрім північних областей, Полісся та Закарпаття очікуються складні погодні умови внаслідок впливу південного циклону. Пройдуть опади у вигляді снігу, крижаної крупи, у центральних та південних областях переважно дощі. Місцями ожеледь, хуртовина, на дорогах ожеледиця. Вітер північно-східний, 7 – 12 м/с, у центральних, східних та південних областях місцями пориви, 15 – 20 м/с. Температура повітря вночі у західних та північних областях -11...-16 °С, місцями на Чернігівщині та Сумщині до -22 °С; вдень -9...-14 °С. У центральних та східних областях протягом доби -8...-13 °С, на Харківщині до -17 °С. У південній частині -2…+3 °С, у Криму вдень до +13 °С.

У вівторок, 9 січня, вночі у південних та східних областях пройде сніг, місцями з дощем. Вдень в Україні без опадів. Місцями ожеледь, на дорогах ожеледиця. Вітер північний, північно-східний, 7 – 12 м/с, вночі у південній частині та на Лівобережжі місцями пориви, 15 – 20 м/с. Температура повітря вночі знизиться до -15...-20 °С, у західних областях місцями до -24...-26 °С, на півдні -8...-13 °С. Вдень в Україні -8...-13 °С.

У середу, 10 січня, у східних та Сумській областях пройде невеликий сніг, на решті території країни без опадів. На дорогах ожеледиця. Вітер західний, північно-західний, 5 - 10 м/с, на сході вдень окремі пориви, 15 - 17 м/с. Температура повітря вночі -9...-14 °С, у східних та західних областях місцями -17...-22 °С; вдень короткочасне підвищення температури до -2…-7 °С, у північних областях та на Закарпатті близько 0 °С.

У четвер, 11 січня, вночі на півночі Лівобережжя, вдень у більшості областей, окрім південної частини та Закарпаття очікується невеликий сніг, місцями хуртовина. На дорогах ожеледиця. Вітер західний, 7 – 12 м/с, вдень місцями пориви, 15 – 17 м/с. Температура повітря вночі -3...-8 °С, у східних та західних областях місцями -12...-17 °С; вдень -4...+1°С.

У п'ятницю, 12 січня, очікується невеликий, подекуди помірний сніг. На дорогах ожеледиця. Вітер західний, з переходом на північний, 7 – 12 м/с. Температура повітря протягом доби -6...-11 °С, у Криму близько 0 °С.

У суботу, 13 січня, вночі у Криму, Приазов'ї та на сході, вдень також у північних областях та на Поліссі пройде невеликий сніг. У решті регіонів без опадів. На дорогах ожеледиця. Вітер вночі північно-західний, вдень південно-західний, 5 – 10 м/с. Температура повітря вночі знизиться до -16...-21°С, у західних, центральних та північних областях місцями до -22...-27 °С. Вдень -10...-15 °С, у західних та південних областях -3...-8 °С.

У неділю, 14 січня, у західних, центральних та північних областях очікується сніг, місцями хуртовина. На решті території України без істотних опадів. На дорогах ожеледиця. Вітер південно-західний, 7 - 12 м/с, вдень окремі пориви, 15 - 20 м/с. Температура повітря вночі -8...-13 °С, у східній частині -15...-21 °С; вдень -3...-8 °С, на півдні та у Криму близько 0 °С.

Нагадаємо, найближчими днями в деяких регіонах України очікуються складні погодні умови, повідомляє Гідрометцентр України. Вони будуть викликані вторгненням арктичного повітря з Півночі Європи та утворенням активного циклону на півдні країни.

Середня місячна температура в січні 2024 року прогнозується в межах 0-4 градусів морозу, на Закарпатті, в Криму, Одеській та Херсонській областях 0-2 градусів тепла. Це на 1,5-2,0 градусів вище за норму.

Читайте також