Холодно і мокро буде в Україні 13 березня

Вночі в окремих регіонах можливі заморозки
Холодно і мокро буде в Україні 13 березня
Погода Фото: УНІАН
13 Березня 2024, 08:37
читать на русском

Сьогодні, 13 березня, в Україні буде по-зимовому сніжно і з дощами, щоправда, вдень картину скрасять невеликі, але "плюси". При цьому опади пройдуть не скрізь.

Про це повідомляє "Укргідрометцентр".

"В Україні, крім північно-східних та східних областей, невеликий дощ та мокрий сніг; на Вінниччині, Черкащині, Кіровоградщині, Одещині, Миколаївщині та у Карпатах помірні опади", - розповіли синоптики.

Вітер буде переважно південно-східний, 7-12 м/с. А температура вночі знизиться до малих "мінусів".

"Температура вночі від 2° тепла до 3° морозу, у східних областях 2-7° морозу, на заході та півдні країни 0-5° тепла; вдень 1-6° тепла, на Закарпатті, півдні Одеської області та в Криму 8-13°", - додали в "Укргідрометцентрі".

13 березня на Київщині хмарно з проясненнями. Пройде невеликий дощ та мокрий сніг.

Вітер переважно південно-східний, 7-12 м/с.

Температура вночі від 2° тепла до 3° морозу, вдень 1-6° тепла; у Києві вночі близько 0°, вдень 2-4° тепла.

Нагадаємо, на початку другої декади місяця погода в нашій країні почне змінюватися внаслідок розвитку циклонічності над Центральною та Південною Європою. Очікуються опади у вигляді дощу та мокрого снігу, які найбільш інтенсивними будуть у західних областях, а також у Криму. Температура повітря збережеться вищою за норму, тільки на початку тижня на півночі Лівобережжя прогнозуються нічні морози місцями до -8 °С.

Лютий 2024 року став рекордно теплим за увесь період спостережень, причому із суттєвим відривом від попередніх аномально теплих років. Тенденція стабільного тепла, судячи з усього, збережеться і у березні. Чисельні методи довгострокового прогнозування вказують на переважання на більшій частині Європи погодних процесів антициклонального характеру.

Середня місячна температура в березні 2024 року прогнозується в межах 1-7 градусів тепла. Це на 1-2 градусів вище за норму.

Читайте також

1