Закопували людей живцем: злочини росіян в Ізюмі втричі масштабніші, ніж у Київській області

Згідно з оцінками експертів, вбитих в Ізюмі не менше тисячі
Закопували людей живцем: злочини росіян в Ізюмі втричі масштабніші, ніж у Київській області
Масове поховання вбитих окупантами в Ізюмі Фото: https://www.facebook.com/synegubov.oleg/
17 Вересня 2022, 15:11
читать на русском

Під час окупації в Ізюмі (Харківська область) окупанти вбили понад тисячу мирних українців.

Про це у коментарі Еспресо заявив очільник Ізюмської районної військової адміністрації Степан Масельський.

В Ізюмі жахлива картина, вона повторює Бучу, Ірпінь, які треба помножити на три. Так кажуть працівники ДСНС. Я сподіваюсь, що більше ми не знайдемо масових захоронень. Попередньо, зараз знайдено 400 могил. В одній могилі знаходимо по декілька тіл, в тому числі й дітей, - зазначив Масельський.

Він розповів, що у могилах знаходили людей, яких перед смертю російські бойовики катували - у померлих були мотузки на шиї та переламані кінцівки. Деяких поховали живцем.

Окупанти вбивали людей, знущалися з них та піддавали тортурам. Люди там знаходились один на одному, вони були вимушені навіть спати стоячи. Вони хотіли, щоб люди перейшли на їх бік. Ми розцінюємо, що загиблих по Ізюму не менше тисячі осіб, - зауважив Масельський.

Він каже, що мешканці Ізюму пережили чи не найважчі у своєму житті 5-6 місяців окупації - вони були без електрики, без водопостачання, без тепла з березня, без нормального харчування та без медичного обслуговування.

Це було виживання, - зазначив він.

Нагадаємо, що у лісі біля звільненого від російських окупантів Ізюма виявили понад 400 могил. Тіла мають ознаки тортур, там є діти.

16 вересня близько 9-ї ранку вже почалась ексгумація тіл. Своєю чергою команда моніторингового агентства ООН з прав людини якнайшвидше прибуде до звільненого від російських окупантів Ізюма та навколишніх районів.

1