В Ізюмі та Балаклії бачимо теж, що і в Бучі - Зеленський (фото, відео)

Мешканці, які проживали під російською окупацією, щасливі бачити українську армію
Головне
В Ізюмі та Балаклії бачимо теж, що і в Бучі - Зеленський (фото, відео)
Володимир Зеленський, ЗСУ / Фото: facebook.com/UkrainianLandForces
14 Вересня 2022, 16:34
читать на русском

Президент України Володимир Зеленський розповів, що російські військові під час окупації Ізюму й Балаклії на Харківщині поводилися так само як і в Київській області: катували жителів, руйнували дитячі садки й школи, іншу інфраструктуру.

Про це повідомляє пресслужба Офісу президента.

Розповідаючи про свої враження від побаченого в деокупованому Ізюмі, Володимир Зеленський зауважив, що дуже добре знав цей регіон іще до того, як став президентом України, тож побачене шокує.

Те, що ми бачимо, шокує, хоча ми вже бачили таке в Бучі, на перших деокупованих територіях. Так само – зруйновані будівлі, вбиті люди… На жаль, це частина нашої сьогоднішньої історії. І частина сучасної російської нації – те, що вони зробили, – зазначив глава держави.

У коментарі для "Української правди" Зеленський сказав, що після Бучі  здивованими тими кроками, які робили російські терористи, ми вже не будемо, тому що бачимо те саме.

Знову катування .. знову руйнація: школи, садочки… У них один і той самий слід. Нічого нового я не побачив, - зазначив президент.

Зруйнований Ізюм / Фото: president.gov.ua

Зеленський додав, що частина мешканців, які залишилися під окупацією, щасливі бачити українську армію, а інша частина - перебуває в шоці.

Вони не розуміють, що відбувається. Бо пів року світла немає, води немає, електрики немає. Пів року вони були в окупації й боялися вийти. Вони бояться в принципі якихось змін, сказав президент.

Зеленський наголосив, що ситуація складна, але "буде позитив".

Під час робочої поїздки у Харківську область президент вручив державні нагороди українським військовослужбовцям.

Нагадаємо, що президент Володимир Зеленський прибув у деокупований Ізюм Харківської області. Там 14 вересня урочисто підняли прапор України.

Читайте також