“Хорватська модель” може стати базою для реінтеграції Донбасу - віцепрем’єр

Хорватські політики назвали ключові складові безпечної реінтеграції
“Хорватська модель” може стати базою для реінтеграції Донбасу - віцепрем’єр
Війна на Донбасі (фото з відкритих джерел)

Україна та Хорватія, під час обговорення ситуації на Донбасі, дійшли висновку, що базою для реінтеграції Донбасу може стати хорватська модель.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

Міністр тимчасово окупованих територій України Олексій Резніков провів зустріч з Йошко Моричем - заступником міністра внутрішній справ Хорватії 1991-2000 років, заступником голови Національного комітету з реалізації програми встановлення довіри, прискореного повернення та нормалізації життя в постраждалих від війни районах Республіки Хорватія у 1998 році - та іншими авторами та організаторами державної політики мирної реінтеграції окупованих територій Хорватії.

Читайте також

Хорватські політики назвали ключові складові безпечної реінтеграції:

  • демілітаризація і безпека;
  • запровадження перехідного періоду;
  • забезпечення поновлення майнових прав;
  • соціально-гуманітарна політика;
  • примирення між населенням.

Делегації дійшли висновку, що хорватський досвід безпечної реінтеграції може стати базою для української, проте модель такої реінтеграції в України має бути своя,- йдеться у повідомленні.

Хорватська сторона вважає необхідним ухвалити закон про амністію. За словами хорватських політиків, всі, хто вчиняв воєнні злочини, мають бути притягнуті до відповідальності.

Нагадаємо, глава Офісу президента Андрій Єрмак заявив, що Україна має план мирного врегулювання ситуації на Донбасі, який уже "лежить на столі" й очікує "відповіді від наших візаві".

1