Хотіли організувати "акції протесту" до Дня Незалежності: СБУ запобігла планам ФСБ

Організаторами псевдоакцій мали стати колишні учасники ГО "Журналісти Стремоусова"
Хотіли організувати "акції протесту" до Дня Незалежності: СБУ запобігла планам ФСБ
СБУ, Служба безпеки України / Фото: facebook.com/SecurSerUkraine
24 Серпня 2022, 14:52
читать на русском

СБУ запобігла планам ФСБ організувати постановочні "акції протесту" до Дня Незалежності в Київській, Житомирській і Полтавській областях.

Про це повідомили в СБУ в Telegram.

Служба безпеки України запобігла планам ФСБ використати родичів українських військових для загострення суспільно-політичної ситуації у Київській, Житомирській і Полтавській областях напередодні Дня Незалежності України. За задумом ворожих спецслужб, "мітингувальники" мали активно критикувати та засуджувати військове командування України, а організатори планували відзняти це на відео, - йшлося в повідомленні.

Зазначили, що ФСБ прагнула створити"потрібний контент" для російських пропагандистів, які повинні були його поширити через інтернет і підконтрольні їм ЗМІ.

Таким чином організаторами псевдоакцій мали стати колишні учасники ГО "Журналісти Стремоусова".

Наразі їхній лідер Кирило Стремоусов виконує обов'язки "заступника окупаційної військово-цивільної адміністрації у Херсоні. За матеріалами СБУ йому ще на початку повномасштабного вторгнення повідомлено про підозру за державну зраду, - додали в СБУ.

Нагадаємо, Служба безпеки України видворила з України двох кримінальних авторитетів з Росії, які намагалися вступити до добровольчих батальйонів Києва.

Читайте також