Хотів вбити колишню, але підірвався сам: поліція з'ясувала, хто загинув у Боярці

Чоловік самотужки виготовив вибухівку та привіз її у каністрі
Хотів вбити колишню, але підірвався сам: поліція з'ясувала, хто загинув у Боярці
Вибух під Києвом Фото: поліція Київської області
17 Березня 2021, 17:30
читать на русском

Поліція з'ясувала, хто загинув під час вибуху 16 березня у Боярці Київської області. Загиблим виявився 34-річний чоловік, який приїхав помститися своїй колишній коханій.

Як повідомляє ТСН.ua, після низки експертиз, перегляду відео з камер спостереження та опитування свідків, слідчим вдалося встановити особу загиблого.

У поліції розповіли, що 34-річний чоловік був родом з Криму, але після окупації півострова переїхав до Києва. 16 березня близько четвертої ранку він приїхав до Боярки на таксі, щоб помститись колишній коханій. З собою чоловік привіз червону каністру, де була вибухівка.

Після закінчення стосунків загиблий хотів, щоб колишня повернула йому гроші. До цього він їй придбав автомобіль за 40 тисяч доларів та дав на розвиток бізнесу ще 30 тисяч доларів.

Читайте також

Оскільки нічого не отримав, вирішив помститись. Він самотужки виготовив вибухівку, змішавши інгредієнти, з якою поїхав до колишньої.

До місця призначення чоловік не дійшов близько десяти метрів. Слідчі ще з'ясовують, чому зірвалася каністра. Втім, сила вибуху дорівнювала розриву міни 120 калібру.

Відбувся вибух до п'яти кілограмів тротилу, нам вдалося зібрати, як сказав експерт, фрагменти людського тіла. Вибух був настільки потужний, що фрагментів дуже мало, - розповів начальник головного управління Національної поліції в Київській області Андрій Нєбитов.


Контекст. 16 березня у місті Боярка (Київська область) по вулиці Королюка пролунав вибух. Як повідомляли місцеві мешканці у соцмережах, внаслідок вибуху померла людина, рештки якої розкидало по вулиці.

Того ж дня поліція повідомила подробиці та підтвердила загибель людини. В результаті вибуху також було пошкоджено трансформатор, лінії електропередач, чотири автівки, вікна та паркани п'яти найближчих будинків, а також утворилась воронка.

1