Хуртовини і до мінус 25: Україну скували морози

Українців простять не покидати без нагальних потреб свої домівки
Хуртовини і до мінус 25: Україну скували морози
Зима, погода, котедж Фото: Pexels
9 Січня 2024, 08:39
читать на русском

9 січня, негода й надалі вируватиме в Україні, місцями очікуються хуртовини. Вночі температура опуститься до 15-20° морозу, а в двох регіонах навіть до 25°.

Про це повідомив Укргідрометцентр.

"Вночі у південних та південно-східних областях, вдень на крайньому півдні країни сніг, місцями ожеледь, на решті території без опадів", - розповіли синоптики, додавши, що вітер буде північно-східний з переходом на північно-західний, 5-10 м/с, у південній частині вночі місцями пориви 15-20 м/с, хуртовини.

При цьому, за даними Укргідрометцентру, температура вночі опуститься до 15-20° морозу, у Чернігівській та Сумській областях до 25°, вдень 7-12°.

"У південних областях та на Закарпатті вночі 8-13° морозу, в Криму 1-6° морозу, вдень 2-7° морозу, на Закарпатті та в Криму близько 0°", - додали синоптики.

Найближчими днями негода продовжить вирувати. Зокрема, може значно погіршитись ситуація на дорогах, бо піщано-сольова суміш, яку використовують для посипання автодоріг, за температури нижче 15° морозу значно втрачає у своїх властивостях, тому не варто без гострої потреби виїжджати з дому.

Середня місячна температура в січні 2024 року прогнозується в межах 0-4 градусів морозу, на Закарпатті, в Криму, Одеській та Херсонській областях 0-2 градусів тепла. Це на 1,5-2,0 градусів вище за норму.

Читайте також