Хворий на штам "Дельта" помер у Житомирській області

В області виявили 20 заражених небезпечним вірусом
Головне
Хворий на штам "Дельта" помер у Житомирській області
Лабораторія в Національному інституті раку
12 Серпня 2021, 11:44
читать на русском

20 випадків захворювання на коронавірусний штам "Дельта" виявили в Житомирській області.

Про це повідомляє Житомирський обласний лабораторний центр МОЗ України.

В області діагностовано перші випадки захворювань COVID-19, який спричинений штатом Delta. Всі 20 зразків, підтверджені референс-лабораторією Центру громадського здоров’я (м.Київ).

Зазначається, що хворі виявлені в декількох населених пунктах області, зокрема в Житомирі, Новоград-Волинському, Лугинах тощо. Одна хвора померла. Двоє хворих громадян прибули із Росії та Туреччини.

Зважаючи на викладену інформацію лабораторний центр констатує наявність штаму Delta в області і просить громадян з усією відповідальністю віднестись до необхідності дотримання протиепідемічних норм та правил. Найменше, що громадяни можуть зробити для уникнення інфікування вірусом – це вдягати в закритих приміщеннях маску, часто мити руки, застосовувати деззасоби, уникати масових заходів та дотримуватись фізичної дистанції мінімум 1,5 метри, - зазначають у центрі.

Нагадаємо, Всесвітня організація охорони здоров’я (ВООЗ) зафіксувала штам коронавірусу "Дельта" на території 132 країн. У більшості регіонів захворюваність продовжує стрімко зростати впродовж останніх місяців.

У МОЗ України раніше назвали симптоми при зараженні дельта-штамом коронавірусу - найпоширенішими вважаються лихоманка, головний біль, біль в горлі та нежить.

Читайте також