Лихоманка, нежить та порушення слуху: які симптоми у хворих на "Дельту"

Штам "Дельта" більш заразний, а також має ексклюзивні симптоми
Важливо
Лихоманка, нежить та порушення слуху: які симптоми у хворих на "Дельту"
Хвороба, температура (фото: Pexels)
4 Серпня 2021, 19:01
читать на русском

У Міністерстві охорони здоров'я розповіли, чим небезпечний штам "Дельта" та які симптоми.

Про це повідомила пресслужба відомства у Facebook.

Зазначається, що у Великій Британії на "Дельту" припадає понад 90% поточних випадків COVID-19.

Симптоми при зараженні штамом "Дельта" відрізняються. Лихоманка, головний біль, біль у горлі та нежить поширені, тоді як кашель та втрата нюху чи смаку — менш поширені, - йдеться у повідомленні.

Також повідомляють про серйозніші симптоми, зокрема порушення слуху, шлунково-кишкові проблеми та утворення згустків крові, що призводять до загибелі тканин та гангрени.

Як свідчать дослідження китайських вчених, концентрація вірусу в крові зараженої людини від штаму "Дельта" у 1000 разів більша ніж було в інфікованих диким штамом. Це означає, що у хворого набагато більша ймовірність виділяти вірус в зовнішнє середовище, що сприяє поширенню вірусу на інших людей.

Ймовірність розвитку тяжкого перебігу хвороби при зараженні штамом "Дельта" набагато вища, якщо ви не вакциновані. Якщо все ж зараження відбулося, повністю вакциновані особи переносять хворобу безсимптомно або ж в значно легшій формі, - зазначили у МОЗ.

Нагадаємо, що дослідники Королівського коледжу Лондона повідомили про несподіваний симптом COVID-19 - чхання. Він виник у вакцинованих британців, які після повного курсу щеплень все ж захворіли на коронавірус.

Читайте також

1