У вакцинованих хворих на COVID-19 з'явився новий симптом - вчені

Він виник у тих людей, які пройшли повний курс вакцинації проти коронавірусу
Важливо
У вакцинованих хворих на COVID-19 з'явився новий симптом - вчені
Коронавірус фото: pexels
29 Липня 2021, 16:39
читать на русском

Дослідники Королівського коледжу Лондона повідомили про несподіваний симптом COVID-19 - чхання. Він виник у вакцинованих британців, які після повного курсу щеплень все ж захворіли на коронавірус.

Про це повідомляє видання Metro.

Основними симптомами хвороби досі залишаються:

  • втрата нюху;
  • безперервний кашель;
  • підвищення температури.

Але вчені з'ясували, що ті люди, які пройшли повний курс вакцинації проти коронавірусу, страждають від чхання. Вакциновані повідомляють частіше про нових симптомів, ніж ті, хто не отримували щеплення.

Дослідники Королівського коледжу Лондона (KCL) вважають, що для нещеплених чхання значно частіше є ознакою застуди або алергії, такої як сінна лихоманка.

Щеплені люди відчувають ті ж симптоми, як і нещеплені, але їхня хвороба протікає легше і коротше. Цікаво, що наші дані показують, що люди, які були вакциновані, а потім дали позитивний результат на Covid-19, з більшою ймовірністю повідомляли про чхання як про симптом в порівнянні з людьми, у яких не було щеплення. Це говорить про те, що часте чхання без пояснення причин після вакцинації може бути ознакою Covid, - розповіли спеціалісти.

За словами науковців, чхання - це ключовий спосіб поширення вірусу, тому люди повинні переконатися, що вони не поширюють інфекцію в громадських місцях. У таких випадках потрібно здавати ПЛР-тест.

Крім того, під час чхання чи кашлю рот і ніс потрібно прикривати серветкою або внутрішньою стороною ліктя, аби не дати краплям поширитись. Дослідники наголосили на забороні торкання до очей, носа та рота після чхання, поки людина не вимиє руки.

Нагадаємо, фахівці з Університету Вашингтона та лабораторії Vir Biotechnology в Сан-Франциско виявили новий Епсилон-штам коронавірусу. Медики з'ясували, що цей штам коронавірусу має три мутації білка -"шипа" і послаблює ефективність вакцин від COVID-19 на 70%.

Читайте також

1