Вчені винайшли кільце, яке виявляє симптоми коронавірусу

Пристрій безперервно збирає дані про стан здоров'я
Вчені винайшли кільце, яке виявляє симптоми коронавірусу
Кільце (фото: Pexels)
17 Грудня 2020, 04:11
читать на русском

У Фінляндії стартапери з Oura закінчили тестування розумного кільця, яке допомагає виявляти основні симптоми грипу і коронавірусу.

Про це повідомляє UC San Diego.

Одним із головних симптомів грипу та коронавірусу є лихоманка, яка у всіх починається по-різному. В інфікованих людей може частішати пульс, або ж підвищуватись температура. Тому досить часто на ранніх стадіях захворювання люди навіть не розуміють того, що вони заразні.

Пристрій у вигляді кільця, яке носять на пальці, безперервно збирає дані про стан здоров'я конкретної людини. У разі характерних саме для неї змін температури або пульсу він повідомить користувачеві про ознаки нездужання.

Читайте також

У дослідженні взяли участь 65 тисяч добровольців. Наразі оприлюднили дані лише по 50 людях. Метою дослідження є розробка алгоритму, здатного передбачити появу основних симптомів грипу і COVID-19, зокрема лихоманки, кашлю і втоми.

Нагадаємо, що у Чехії вчені винайшли антисептичний папір, який здатний знищувати коронавірус.

Чеські винахідники стверджують, що новий папір здатний знищувати бактерії та віруси, які потрапляють на його поверхню. Це відбувається завдяки тому, що окрім хімікатів, папір просочують наночасточками срібла і цинку. Такий папір безпечний для людей, але убивчий для мікроорганізмів.