Ідентифікували зрадників, які почали працювати в "мвд рф" на Запоріжжі

17 колаборантів отримали підозри
Ідентифікували зрадників, які почали працювати в "мвд рф" на Запоріжжі
СБУ Фото: https://t.me/SBUkr/4248
10 Серпня 2022, 06:14
читать на русском

Служба безпеки України ідентифікувала всіх колаборантів, які вступили до лав так званого "главного управлєнія мвд по Запорожской області".

В СБУ повідомили, що 17 зрадників отримали підозри.

Одним із керівників псевдоутворення призначено колишнього охоронця депутата-зрадника Євгена Балицького, який наразі очолює окупаційну адміністрацію в регіоні. За завданням російських кураторів, так зване "мвд" придушує опір і залякує мешканців тимчасово окупованих територій. Для цього застосовують репресивні методи, масові переслідування і затримання громадян за надуманими приводами. Задокументовано факти викрадення людей, до яких потім вчиняли насильство чи погрожували фізичною розправою, - повідомили в СБУ.

Силовики встановили, що колаборанти незаконно проникають до помешкань місцевих жителів, які виїхали на підконтрольну українській владі територію. Після таких "обшуків" з будинків зникають гроші, побутова техніка та інші особисті речі власників.

Псевдоправоохоронці також почали обкладати даниною місцевих підприємців, у тому числі керівників фермерських господарств, за можливість вести комерційну діяльність.

В СБУ зазначають, що наразі тривають комплексні заходи для притягнення зрадників до відповідальності за злочини проти України.

Нагадаємо, перший заступник міністра внутрішніх справ Євген Єнін розповів, що колаборанти погоджуються на співпрацю з російськими орками за 5-10 тисяч гривень.