Ігрові ноутбуки по 99 тисяч: мер Кременчука Малецький переконує, що техніку закупили для військових і без переплати

Міський голова стверджує, що закупити ноутбуки його попросили військові
Ігрові ноутбуки по 99 тисяч: мер Кременчука Малецький переконує, що техніку закупили для військових і без переплати
17 Серпня 2023, 14:32
читать на русском

Міський голова Кременчука Віталій Малецький стверджує, що міська рада закупила ігрові ноутбуки для потреб військових, а не депутатів.

Про це мер міста написав на своїй сторінці у Фейсбуці.

"Перше, ноутбуки замовляли не для мерії, а для військових, за їхньою заявкою. Принагідно нагадаю, що міська влада Кременчука постійно допомагає військовим, виконує всі їх заявки щодо закупівлі необхідної техніки, обладнання та оснащення. Нещодавно ми виконували замовлення на закупівлю ноутбуків, необхідних для роботи військових. Їх закупили за ринковою ціною 69 тис. грн., а не 99 і передали військовим. Вони попросили купити їм ще одну партію", - написав Малецький.

Мер також розповів, що після підписання договору на придбання нової партії ноутбуків, ми виявили невідповідності в первинних документах: постачальник ТОВ "АКТИВБУД-М" допустив арифметичні помилки. Договір з цим постачальником було відразу розірвано.

"Це підтверджується листами від 11 та 14 серпня. Таким чином, жодних переплат не було, як і самої закупівлі ноутбуків за завищеними цінами. кременчуцька міська влада здійснює закупівлі відповідно до законодавства. Інформація про них публікується в системі "Прозоро", - додав чиновник.

Нагадаємо, днями стало відомо, що мер Кременчука Віталій Малецький закупив 15 ігрових ноутбуків для своєї мерії за ціною 99 тисяч за один ноут. І це при тому, що в магазинах такий самий ноут коштує в середньому 55 000 грн. Підсумок: витрачено на ноути 1 486 000 грн.

Читайте також

1