Ілон Маск розкрив подробиці ДТП з Tesla

Tesla не перебувала в режимі автопілота в момент ДТП
Ілон Маск розкрив подробиці ДТП з Tesla
Tesla Фото: driveteslacanada.ca
20 Квітня 2021, 11:05
читать на русском

Глава компанії Tesla Ілон Маск заявив, що електрокар Tesla, який потрапив у смертельне ДТП у США, не перебував у режимі автопілота в момент аварії.

Про це Маск написав у своєму Твіттері.

Записи даних, отримані на цей час, показують, що автопілот не був включений, - написав він.

Допис Маска у Твіттері

Крім того, за його словами, господар авто не активізував функцію повного автономного водіння. Також Маск пояснив, що для активації режиму автопілота на дорозі повинна бути певна дорожня розмітка, яка не була нанесена на вулиці, де сталася ДТП.

Нагадаємо, аварія сталася в суботу, 17 квітня, неподалік від Х'юстона. Електромобіль Model S 2019 року випуску на високій швидкості з'їхав з дороги на повороті, врізався в дерево і загорівся. Загинули двоє людей, що знаходилися в машині. Поліція попередньо заявила, що за кермом автомобіля в момент ДТП нікого не було - обидва загиблих перебували на пасажирських сидіннях, один на передньому, другий на задньому. Остаточно причина аварії поки не названа.


Контекст. Tesla в описі функціональності на сайті вказує, що її просунута система допомоги Autopilot не забезпечує повну автономність і вимагає від водія, який несе повну відповідальність за керування транспортними засобами, постійно стежити за ситуацією на дорозі, не знімаючи рук з рульового колеса. Однак нерідко водії зловживають можливостями автопілота Tesla, що дуже часто призводить до аварій, в тому числі з трагічним результатом.

Читайте також

1