Інвестор Tesla подав до суду на Маска за його твіти

Твіти Маска коштували компанії мільярди доларів
Інвестор Tesla подав до суду на Маска за його твіти
twitter Фото: Pexels
15 Березня 2021, 01:18
читать на русском

Один з інвесторів Tesla подав до суду на засновника та гендиректора компанії Ілона Маска за твіти, які, як стверджує позивач, коштували компанії мільярди доларів.

Як повідомляє Bloomberg Law з посиланням на позов інвестора, американський регулятор зобов'язав Маска узгоджувати пости з юристами, але бізнесмен регулярно порушує цей припис. Тому інвестор Tesla Чейз Геріті подав до суду на раду директорів компанії і та її засновника.

Зазначається, що позовна заява була подана через "безладні пости" Маска в Twitter, які, на думку Геріті, заподіяли Tesla фінансовий і репутаційний збиток на "мільярди доларів".

Читайте також

За словами позивача, бізнесмен порушує припис Комісії з цінних паперів і бірж США (SEC), яка зобов'язала його погоджувати свої публікації з юристами.

Як приклад він навів кілька твітів Маска, зокрема, публікацію від 1 травня 2020 року, в якій винахідник написав, що ринок, на його думку, переоцінює папери його компанії. Після цього твіти акції Tesla подешевшали більш ніж на 10%, а стан Маска за кілька годин скоротився на 2,8 млрд доларів США.


Контекст. Висловлювання Ілона Маска в Twitter вже ставали приводом для конфліктів з Комісією з цінних паперів США і судових розглядів. У серпні 2018 року Маск написав, що готовий перетворити Tesla в приватну компанію, викупивши її акції з біржі по 420 доларів за штуку. Тим самим він спровокував різке зростання вартості паперів виробника електромобілів.

Влада визнала, що слова про плани викупу були безпідставними, і Маск ввів всіх в оману. Підприємець зміг домовитися з регулятором, погодившись залишити пост голови ради директорів компанії. Крім того, Tesla заплатила 20 млн дол. штрафу.