Ілон Маск розповів, над чим цьогоріч працюватиме Tesla

Найважливішою розробкою мільярдер назвав робота-гуманоїда
Ілон Маск розповів, над чим цьогоріч працюватиме Tesla
Робот-гуманоїд (фото: The Verge)
28 Січня 2022, 21:49
читать на русском

Генеральний директор Tesla Ілон Маск заявив, що для компанії цього року важливіше розробка робота-гуманоїда Tesla Bot (кодова назва Optimus), ніж нові моделі електричних автомобілів.

Про це повідомляє Inside EVs.

Щодо пріоритетів розробки нових продуктів, я думаю, що найважливіша розробка продукту, яку ми робимо цього року - це насправді гуманоїдний робот Optimus, - заявив Маск.

За його словами, цей робот може з часом стати більш значущим для компанії, ніж автомобільний бізнес.

Якщо ми говоримо про економіку, то основа економіки полягає в праці. Отже, що станеться, якщо у вас насправді не вистачає робочої сили? Я не впевнений, що тоді взагалі означатиме економіка. Ось про що Optimus. Отже, дуже важливо, - додав Маск.

Зазначається, що Tesla почала набирати інженерів і техфахівців для проєкту з розробки гуманоїдного робота незабаром після презентації Tesla Bot в серпні 2021 року, а в листопаді компанія опублікувала додаткові вакансії.

Нагадаємо, робот-гуманоїд буде використовувати досвід Tesla з автоматизованими машинами на своїх заводах, а також деяке апаратне та програмне забезпечення. Кодове ім'я робота - Optimus. Його висота - 127,7 сантиметра, а вага - 57 кілограмів.  Також робот матиме екран для обличчя.

Читайте також