Ілон Маск: Tesla продовжить розширювати інвестиції в Китаї

Бізнесмен назвав Китай "світовим лідером в області цифровізації"
Ілон Маск: Tesla продовжить розширювати інвестиції в Китаї
Ілон Маск Фото: facebook.com/ElonMuskQuotes
27 Вересня 2021, 13:18
читать на русском

Генеральний директор і голова ради директорів компанії Tesla Ілон Маск заявив, що Tesla продовжить збільшувати інвестиції в Китаї.

Про це він повідомив під час виступу на Всесвітній інтернет-конференції, організованої Управлінням з питань кіберпростору Китаю, передає CNBC.

Під час виступу на конференції Ілон Маск назвав Китай "світовим лідером в області цифровізації", а до цього на World New Energy Vehicle Congress він наголошував, що китайські автовиробники є "найбільш конкурентоспроможними у світі".

Ілон Маск зазначив, що Китай витрачає багато ресурсів на застосування новітніх цифрових технологій в різних галузях, в тому числі - на автомобільну промисловість, що робить його світовим лідером в області цифровізації.

Tesla продовжить розширювати інвестиції на світовому ринку і в Китаї, - зазначив він.

Маск запевнив, що у Tesla "раді бачити ряд законів і нормативних актів, які були випущені для посилення управління даними" в Китаї. За його словами, компанія вже створила центр обробки даних в Китаї, щоб "локалізувати всі дані, отримані від нашого бізнесу тут, включаючи виробництво, продажу, обслуговування і зарядку".

Довідково: Tesla почала виробництво електромобілів на великому заводі в Шанхаї в 2019 році. Нещодавно ЗМІ писали, що збройні сили Китаю заборонили заїжджати на свої об'єкти на автомобілях Tesla і паркуватися там через побоювання у порушенні безпеки - начебто  через численні камери, які використовуються для управління машиною і які можуть збирати багато важливих даних. Згодом влада країни обмежила та частково заборонила використання електромобілів Tesla деякими держслужбовцями і військовими співробітниками.

Ілон Маск згодом відповів на звинувачення у порушенні безпеки. Він запевнив, що безпека даних - в пріоритеті компанії-виробника автомобілів.

Раніше  Ілон Маск анонсував появу найдешевшого електромобіля Tesla, який коштуватиме 25 тисяч доларів.

Читайте також

1