Ілон Маск за добу втратив 15 мільярдів доларів

Тепер перше місце в списку світових багатіїв посідає засновник Amazon
Ілон Маск за добу втратив 15 мільярдів доларів
Ілон Маск Фото: @PagVian_NgaPo
25 Лютого 2021, 06:11
читать на русском

Засновник автомобільної компанії Tesla Ілон Маск втратив 15 млрд доларів після того, як вартість акцій цієї фірми впала на 20%. Це сталося після того, як Маск зробив дуже велике капіталовкладення в криптовалюту.

Як повідомляє ВВС, деякі інвестори Tesla почали позбавлятися від своїх акцій на тлі падіння курсу біткоїну, оскільки компанія Маска стала асоціюватися з криптовалютою та пов'язаними з нею ризиками.

Після того, як Tesla повідомила про те, що вклала в криптовалюту півтора мільярда доларів і планує брати  оплату за свою продукцію нею, вартість біткоїну зросла майже на 50%.

Читайте також

Однак досягнувши 21 лютого рекордних 57 тисяч доларів, криптовалюта швидко втратила 20% своєї вартості.

Тепер Маска звинувачують у падінні курсу, бо у вихідні бізнесмен зазначив в Твіттері, що вартість біткоїну "здається зависокою".

Нагадаємо, на минулому тижні засновник компанії Amazon Джефф Безос знову став найбагатшою людиною світу за версією Bloomberg. Доходи засновника Amazon збільшилися на 884 млн доларів і досягли 191 млрд.

Таким чином Безос обійшов засновника SpaceX Ілона Маска (зі статком у 190 млрд дол.) і знову став найбагатшою людиною світу за версією видання.

1