Біткоїн злетів у ціні: Ілон Маск вклав у криптовалюту 1,5 мільярда доларів

Вартість біткоїна оновила історичний максимум
Біткоїн злетів у ціні: Ілон Маск вклав у криптовалюту 1,5 мільярда доларів
Биткоин (Фото: Flicr)
8 Лютого 2021, 17:05
читать на русском

Вартість біткоїна встановила новий історичний максимум, перевищивши 43 тисячі доларів, після того, як компанія Ілона Маска Tesla повідомила про інвестиції в розмірі 1,5 мільярда доларів в цю криптовалюту.

Про це передає Tengrinews.kz.

За інформацією порталу CoinMarketCap, який вирахував середню ціну криптовалюти більш ніж на 20 біржах, біткоїн подорожчав на 10,71% - до 43 779 доларів - і продовжує зростати.

Причиною рекордного зростання біткоїна стала заява компанії Tesla на стрічці розкриття Комісії з цінних паперів і бірж США (SEС). Tesla повідомила, що в січні 2021 року оновила свою інвестиційну політику з метою забезпечення більшої гнучкості для подальшої диверсифікації та максимізації доходів. В рамках оновленої політики компанія може інвестувати частину коштів у певні альтернативні резервні активи, включаючи цифрові активи, золоті злитки, фонди, що торгуються на біржі, та інші активи.

Після цього ми інвестували в біткоїни в цілому 1,5 мільярда доларів в рамках цієї політики і можемо купувати і зберігати цифрові активи час від часу або на тривалий термін. Більш того, ми плануємо почати приймати біткоїни як плату за наші продукти в найближчому майбутньому, відповідно до чинних законів і спочатку на обмеженій основі - йдеться в повідомленні.

Читайте також

Як відомо, глава компаній Tesla і SpaceX Ілом Маск розмістив у профілі свого Twitter-аккаунту хештег першої криптовалюти. Протягом пів години після цього її курс злетів з 32 тисяч доларів США до 37 тисяч. Водночас криптовалюта догікоїн (Dogecoin) за добу здорожчала на 1000%.

Нагадаємо, на початку січня найпопулярніша у світі криптовалюта біткоїн (bitcoin) досягла позначки у 42 тисячі доларів.  Це був її рекордний пік.

1