Імператорські пінгвіни можуть опинитися на межі зникнення до 2100 року - вчені

Це пов'язано зі зміною клімату
Імператорські пінгвіни можуть опинитися на межі зникнення до 2100 року - вчені
Імператорські пінгвіни фото: ua.depositphotos.com
5 Серпня 2021, 02:06
читать на русском

Служба охорони рибальства і дикої природи США хоче внести імператорських пінгвінів до списку тварин, які перебувають під загрозою зникнення.

Про це повідомляє АР.

Згідно з дослідженням, близько 70% колоній пінгвінів можуть опинитися на межі зникнення через зміну клімату - до 2050 року. А до 2100 року - 98%.

Дослідники відзначили, що надзвичайно низький рівень морського льоду у 2016 році призвів до масової відмови від розмноження колонії імператорських пінгвінів у затоці Галлей в Антарктиді. Сезонний морський лід тоді рушив до того, як у пінгвінів вистачило часу відростити доросле пір'я, тому близько 10 000 пташенят потонули.

Життєвий цикл імператорських пінгвінів пов'язаний з наявністю стабільного морського льоду, який їм необхідний для розмноження, годівлі та линьки, - сказала Стефані Дженувріє, еколог з пінгвінів з Океанографічного інституту Вудс-Хоул.

Нагадаємо, що Міністерство юстиції затвердило новий перелік видів тварин, що занесуть до четвертої редакції Червоної книги України. Цьогоріч там з'явиться 171 новий вид тварин.

1